Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Service på flyget

21 sep , 2011, 18.32 peppe

 

Magnus och Vidar flög ju till och från Stockholm i helgen*. När Maggan skulle rulla in Vidar i flyget stoppades han av en flygvärdinna som menade att han måste gå tillbaka och checka in vagnen.

Magnus, trött och svettig, men förstående:
”Ah, av säkerhetsskäl? Alltså för att jag inte ska smuggla in vapen eller bomber i kärran?”

Flygvärdinnan med honom trött min:
”Nej, vi orkar bara inte själva springa ner med den till lastutrymmet.”

*jag skulle ALDRIG utsätta mig för att flyga ensam med ett litet barn, men det säger ju mer om mig än om er.

Läs också

7 kommentarer

 1. Karin L skriver:

  Samma sak hände inte mig, men har hört om liknande fall. Då man flyger från Spanien så får man ta kärran ända till flygets dörr, sen kommer en snäll själ o hämtar den. Men sån service finns inte i Finland. Och jo, av erfarenhet så kan jag säga att det kan vara tungt att resa ensam med barn, men jag har lärt mig att KRÄVA – just för att jag reser ensam med barn. Hoppas de hade en fin resa annars :)

 2. peppe skriver:

  kan du lära mig det där med att KRÄVA? Känner mig alltid så BESVÄRLIG när jag gör det. Trots att jag är den betalande kunden.

 3. Karin L skriver:

  Låt din inre tigermamma komma fram ;) Jag har blivit bättre på att kräva saker sen jag fick barn, och speciellt då det gäller dotterns behov. Men det krävde att jag hamnade i ett par pissiga situationer innan jag lärde mig (just att resa ensam med barn är ett bra sätt att öva sig på kräva saker).

 4. Peppe skriver:

  Tack! Ska verkligen anstränga mig och inte alltid vara så himla försynt.

 5. Tukholmantyttö skriver:

  Jo, det är underligt hur sånt som funkar utan problem i Spanien verkar vara helt omöjligt i Finland… nånt med service känsla att göra?

  Jag iaf flög från Helsingfors till Sthlm ensam med 2 barn, Vidar 1 och Vera 4 år, för första gången idag. Gick överraskande bra (men vill ändå inte göra det ofta)! …Stolt och nöjd :)

 6. Ekoda skriver:

  Var glad att de fick behålla vagnen ända till flygplansdörren. Vissa flygbolag kräver nämligen att du lämnar den ifrån dej redan vid incheckningen. Sen är det bara att släpa på sin nyväckta eller annars bara motvilliga unge tills flyget går.

  Jag har flugit med barn i 15 år och har inte fått ta in vagnen (en paraplykärra) i kabinen en enda gång trots att jag ibland t.o.m. tagit mod till mig och skrikit och bråkat. Och jag har flugit hit och dit i världen, inte bara i/ till Finland.

  Flygbolagen är inte intresserade av att göra livet bekvämt för folk med småbarn… och så undrar folk varför småttingarna ”aldrig” kan bete sig i flygplan.

 7. Tukholmantyttö skriver:

  Ekoda, men det är väl okej att man inte får ta den med i kabinen? Det som jag blir irriterad är att man inte får ta den med överhuvudtaget, som du säger att man måste ofta lämna den redan vid incheckningen. Som nu med Norwegian i Finland. Däremot Norwegian i Spanien, no problemos att ha den med till flygplansdörren. Det skulle ju räcka bra för mig…

Kommenteringen är stängd.