Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Aktivitetshelgen

30 sep , 2011, 10.42 peppe

 

Det här veckoslutet har vi inga som helst vuxenplaner. Förra helgen var jag i Göteborg och helgen innan det var Magnus och Vidar i Stockholm. Tanken är att stanna i Helsingfors och göra allt som Vidar kan tänkas gilla. Nu sitter jag här och funderar på vad min son kan tänkas uppskatta förutom de vanliga lekparksturerna. Simhallsbesök är det bästa jag kan komma på. Sitter ni mer rutinerade mammor och pappor på andra bra förslag?

Läs också

19 kommentarer

 1. Bakpappa skriver:

  Kanske du ställer lite onödigt höga krav nu? Vidar är dryga 1 år gammal? Jag förstår om du vill underhålla dig själv, men för honom är de små sakerna i närmiljön ännu spännande i den åldern. Gå ut och titta på lite måsar, lek i sandlådan, gå och simma, gå ut och läs en bok, var lite tassig eller låt honom gegga med något. Allt duger.

 2. linnjung.com skriver:

  Simhallen, do it! Svinkul för en ettåring.

 3. Tove skriver:

  Modellera!!!!

 4. S. skriver:

  Täck badrummet med stoora papper, klä av Vidar alla kläder och låt honom kladda med fingerfärg. Sitt bredvid och kladda du med (helst naken för annars kladdar han ner dig).

  Mina barn är synnerligen intresserade av att promenera i skogen, men det kan vara jobbigt för en ettåring som kanske inte går så stadigt.

 5. Claire skriver:

  Instämmer helt och hållet med Bakpappa!

 6. Sonja D skriver:

  Läs alla böcker han vill att ni läser. Krama honom, busa med honom lite extra. Se honom och bara var med honom. Han kommer att vara det gladaste och lyckligaste barnet på måndagen. Kram och skön helg.

  Men vill ni nödvändigtvis åka någonstans så är mitt heta tips Högholmen.

 7. peppe skriver:

  Bakpappa: undethålla mig själv? HAHAHA! Simhallen med småbarn är nåt jag helst inte skulle vilje uppleva. Titta på måsar låter mer som en sak jag kunde tänka mig. Och du har säkert rätt, små saker och upplevelser för små barn.

 8. peppe skriver:

  Linkku: fast nu är han febrig. Doctagon på kommande.

 9. peppe skriver:

  Tove: JA! Utmärkt tips. Tack!

 10. peppe skriver:

  S: Hahaha! Att kladda naknka i badrummet låter fantastiskt roligt. Tack för inspirationen. Lovar dock inga bildbevis.

 11. peppe skriver:

  Sonja: Roooligt att ses i dag!

 12. Maria skriver:

  En ännu större novis undrar: Hur går man med ettåring i simhallen? Blöja…? Simppare…? Vad kan en ettåring göra där?
  Jag vet faktiskt inte…

 13. Eva skriver:

  Maria:
  Går man med en baby, kan man väl gå med en ettåring? Det är väl inte alls något konstigt med det.

 14. Weladine skriver:

  Sealife var en stor framgång hos min 1-åring (fast jag inte kan förstå vem akn tycka att fiskar är intressanta)

 15. Maria skriver:

  Ja men Eva, jag har aldrig varit med en bebi i simhallen. Därav min ärliga fråga.

 16. Eva skriver:

  Maria:
  Ok. Men man kan gå med en ettåring för att det kan vara trevligt och för att ge barnet vattenvana. Sen är det ett plus i kanten att de brukar sova som grisar efteråt. Man kan använda simblöja eller baby/barn-simbyxa som är lite tjockare än vanliga simkläder och som har stadigt gummiband kring låren och midjan.

 17. S. skriver:

  Maria: Vet man att ettåringen kackar t.ex. varje morgon klockan sju och aldrig däremellan kan man gott ha vanliga badbyxor på barnet tycker jag. Urin är ju sterilt så det är på intet sätt farligt om barnet råkar kissa i vattnet. Äckligt kan somliga kanske tycka att det är, men jag undrar just om inte blöjsimbyxorna släpper igenom kiss ändå.

 18. Maria skriver:

  Eva och S: Tack! Vår kille är en kackamaskin, så en blöjsimbyxa låter som en bra investering.

 19. peppe skriver:

  Weladine: jag och Magnus gör det! Fiskar är fina. Eller så ligger vi bara på en ettårings mentala nivå.

Kommenteringen är stängd.