Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Om bloggandet

12 jan , 2012, 05.49 peppe

 

Tack för era långa och intressanta och uppmuntrande kommentarer på inlägget under! Det visar igen att det inte finns ett rätt sätt eller en statisk manual (trots att det tydligen finns människor som fortfarande tror det) för hur man ska göra då man har blivit förälder.

Det känns oerhört värdefullt att ni berättar hur ni resonerar och tänker.

Det fina med bloggar är att man har en möjlighet att visa sig sårbar och vilse ibland. Att alla inte är så himla perfekta och lyckliga hela tiden som de ser ut att vara i de glansiga magasinen man bläddrar i och reklamer som syns på stan. Då och då dyker det upp en sur kommentar som undrar varför man vill hänga ut sitt liv på nätet, men jag tror att det är viktigt att visa sig liten och smutisg och mänsklig ibland. Jag tror att man blir stark av att visa sig svag. Så tack alla ni som skriver och berättar hur ni har det! Det är fint med riktiga historier och riktiga människor.

Läs också

4 kommentarer

 1. Ylva skriver:

  Det är väldigt fint att det finns folk som vågar diskutera och som kan skapa en blogg där folk vill och vågar kommentera. Du är en begåvad ung kvinna som åstadkommit en hel del, och som är framgångsrik både privat och profesionellt Kanske en del kan bli avundsjuka eller irriterade just därför. I synnerhet om de inte förstår att du, precis som alla andra människor, har både styrkor och svagheter, framgångar och motgångar, glädjeämnen och besvikelser, och att syftet med bloggen (och all annan kommunikation) inte är att redogöra i detalj för varje del av din person utan att väcka diskussion (och att därför kanske medvetet ta upp lite provocerande och kontroversiella frågor) och kanske också att vara lite underhållande ibland. De som tycker att du eller bloggen (eller bloggande i allmänhet) inte är intressant behöver inte läsa. Det finns ju så mycket information och underhållning (osv) att välja på både på nätet och i andra medier, så det borde gå bra att hitta ett alternativ som passar en själv i stället för att sprida dålig stämning i bloggar som man inte gillar.

 2. Nea skriver:

  Och just de bloggarna är intressanta! Alltså de där man får läsa om riktiga människor, men riktiga känslor, alla sorter av dem. Själv orkar jag aldrig följa bloggarna med bara solskenshistorier dag ut och dag in, i ”bästa” fall kryddade med dagliga snygga foton på blogginnehavaren.

 3. peppe skriver:

  Tack för era kloka och snälla svar.

 4. Lotta skriver:

  Man kan ju undra varför folk som tycker att man hänger ut sitt liv på nätet över huvudtaget läser bloggar.
  Jag tycker det bästa med att läsa bloggar är just att se att andra också har det som man har ibland. Livet är inte alltid en dans på rosor. Vissa väljer bort dom delarna av livet i sina bloggar och vissa lyfter fram dom.
  Jag brukar läsa här ibland, men har inte kommenterat tidigare. Men tack för en bra blogg!
  Besök gärna min om du har tid.

Kommenteringen är stängd.