Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Fatigmans businessclass

29 jan , 2012, 05.59 peppe

 

När jag promenerade genom flygplanet för att hitta våra platser kastade jag som vanligt en suktande blick på businessclass-resenärerna. All plats de har. Lugn och ro. Friheten. Sedan slog det mig att om man reser utan barn efter en tio timmars flygning med barn känns det nästan som om man reste business. Tänk att ha ett säte helt för sig själv. Kunna sova, läsa och se på filmerna flygbolaget erbjuder, äta sin middag i lugn och ro och kanske till och med ta ett glas vin. Lyxen! Att resa i economy utan barn är fatigmans business.

Till vår sons försvar måste jag ändå tillägga att flygresan mellan Bangkok och Helsingfors gick över alla förväntningar. Om man bortser från en liten kräkincident i taxin på väg till flygplatsen hade vi drömresebarnet. Visserligen promenerade vi fram och tillbaka i flyget under några timmar, men för övrigt såg Vidar film, sov, spelade spel på ipaden och knaprade på kex. Och nästa gång vi flyger har han fyllt två och får en egen plats. Helt fantastiskt med allt utrymme vi kommer att få.

Läs också

4 kommentarer

 1. Natalie skriver:

  Har också tänkt på det där med att Emilia snart fyller två och får egen sittplats. Jag är däremot så himla snål så jag har inte lust att betala de 75% utav biljettpriset (1000Eur) för den sittplatsen. Helsingfors-Stockholm är helt ok men det blir så dyyrt på långflygningar.

 2. Arun skriver:

  Det var min först tanke också. Man får betala ganska rejält för den glädjen.

 3. peppe skriver:

  ni har helt rätt. jag tänkte inte så långt. bekvämt, men mycket dyrare.

 4. GiaFH skriver:

  Måste kommentera att jag inte tyckte det var SÅ hemskt att flyga med ett litet barn, speciellt inte vad som gäller långflyg med Finnair. Däremot är det väldigt trångt med en liten i famnen då man tvingas välja ett lågkostnadsbolag i Asien.

Kommenteringen är stängd.