Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Jamen Benny

10 apr , 2012, 07.41 peppe

 

Till kvällsrutinerna hör att läsa en bok. Ofta blir det Camilla Mickwitzs Jason eller en bok där Världens starkste björn Bamse åker till Afrika och träffar vilda djur. Mest av allt gillar vi ändå böckerna om grisen Benny. I början av Jamen Benny har den lilla grisen fått en bror. Han ville det. Och då fick han det. Den här meningen är genial och jag kan inte sluta använda den. När Magnus frågar mig om jag ätit frukost eller om Vidar har badat svarar jag allvarligt: Jag ville det. Och då fick jag det eller Han ville det. Och då fick han det. Jag uppmanar er att prova den själva.

 

Läs också

3 kommentarer

 1. S. skriver:

  Just det Benny-citatet används flera gånger per vecka hos oss!

  Bokens illustrationer är för övrigt genialiska. Huset de bor i liknar ju både ett hus (möbler etc.) och en ladugård (fönster i ladugårdshöjd).

  Dessutom blir tiden i boken en blandning av nutid och dåtid. Hunden har laptop men Bennys mamma har vedeldad spis.

  Ja, som du märker har vi läst den nååågra gånger :)

 2. Peppe skriver:

  Jag älskar också den just för alla nivåer och för att man upptäcker nya grejer hela tiden. Och för att texterna är så korta, men ändå så genialiskt formulerade. Heja Benny!

 3. Halvbonden skriver:

  Jag hör bara hur min lille säger samma sak när jag säger att han inte får något :)

Kommenteringen är stängd.