Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Hjälpsamhet

7 maj , 2012, 19.32 peppe

 

I dag hämtade jag Vidar från dagis på min cykel. När jag ledde ut cykeln från lekparken gick det en mamma med sina barn i lågstadieåldern framför mig. Det lilla sällskapet smällde grinden rakt på min cykel och gjorde inte minsta försök att hjälpa mig att stänga porten. Den som haft ett barn bak på cykeln och samtidigt försökt stänga en tung och bred lekparksport vet vad jag pratar om. Det är en farlig övning i balans och styrka.

Den här lilla incidenten fick mig att lova mig själv att försöka lära Vidar att man alltid ska försöka hjälpa andra människa. Hålla upp dörrar, bära tunga grejer och stanna vid övergångsställen. Till exempel. Jag tror dessutom att man blir en glad människa av att vara trevlig och hjälpsam.

Läs också

2 kommentarer

  1. anna skriver:

    Det här har jag också reagerat på. Folk är inte alls hjälpsamma. Även om de ser att man försöker dra in ungen, shopping, vagn, cykel och what not stannar folk inte upp och hjälper. Jätte tråkigt. När blev det så?

  2. peppe skriver:

    Vet inte, men vi ska ändra på det genom att hålla upp dörrar och lära våra barn att också göra det.

Kommenteringen är stängd.