Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Barn på restaurang

14 maj , 2012, 12.16 peppe

 

Min väninna Hanna skriver om hon i sällskap av sin man och sitt femåriga barn åt morsdagslunch på en nästan tom Helsingforsrestaurang och fick höra att barn i princip var välkomna att äta där, men hur det i praktiken visade sig att så inte var fallet. Läs och kommentera gärna Hannas inlägg.

När jag bodde i Buenos Aires hade jag visserligen inga egna barn, men jag tror inte att jag åt ut en enda gång utan att det satt en barnfamilj någonstans i restaurangen. Jag minns inte att det skulle ha stört mig.

Vad säger ni, får barn äta ute annat än MacDonalds?

Läs också

6 kommentarer

 1. Linda F skriver:

  Jag måste skriva ett eget inlägg om det, tar mig friheten att länka här.

  http://snigelnharald.blogspot.com/2012/05/barn-uppfostran-och-restauranger.html

 2. Weladine skriver:

  jeeeeezzz, hoppas att de som råkar ut för dylikt kontaktar restaurangchefen. Helt knasigt, visst bör även barn bemötas med respekt!

  Annars så har jag även innan jag fick barn undrat hur restaurangkulturen har blivit så snedvriden i Finland, varför är så många rädda för att ta sna barn dit? Vi kör vårt eget race, tycker att både barn och restauranger hör till vår livsstil. På de allra flesta ställen har vi blivit välkomnade även om personalen på vissa ställen varit lite överraskade över att vi kommer med 2 små på plats. Men de har varit helt super ändå.

 3. Martina skriver:

  Sällsynt klumpigt gjort av servitören.

  De gånger jag varit ute och ätit på restaurang med gudbarnen (har inga egna barn) så har de blivit riktigt väl emottagna. Personalen har beaktat att barnen kanske behöver lite sysselsättning, svarat på deras frågor, maten har kommit snabbare åt dem än åt oss övriga, osv. Vänlig och smidig service varje gång oberoende om det handlat om ett lite flottare eller kanske inte så flott ställe.

  Själv har jag inga problem med att barn finns, syns och hörs på restaurangerna men jag kan förstå att endel inte är av samma åsikt. Och nog ska ju de också beaktas? Inte sant?

 4. Kati skriver:

  barn skall med! jag har ammat mina babysar på restauranger och även en gång måste jag byta kakka blöja för wc:n var så skitig att inte jag ville gå in dit. då fråga jag förståss på förhand och fråga är det ända stället och sen sa jag att den är så skitig att tyvärr måste jag byta här på soffan. :-)

 5. Thomas skriver:

  Vänd på steken – hur roligt är det att gå på restaurang med barn? Vissa dagar är det mysigt och vissa dagar är det en sjuhelvetes upplevelse för alla inblandade.
  Som småbarnsförälder har jag ibland fått en trevli upplevelse och ibland ett krogbesök som man kan dra paraleller till rotbehandling.
  Barn kan vara på knepigt humör och då vill jag inte äta med dom, oavsett är barnen mina eller inte

 6. peppe skriver:

  så sant! det finns stunder som man verkligen inte njuter av att ha de små liven med sig.

Kommenteringen är stängd.