Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Tv-tipset

21 mar , 2013, 11.31 peppe

 

I kväll diskuterar man i Obs debatt om vem som är den bästa mamman. Diskussionen tar delvis avstamp i Anu SIlfverbergs nyutkomna bok Äitikortti. Jag kommer tyvärr själv att missa diskussionen, men jag hoppas innerligt att den innefattar analys och ett genuint intresse att få svar på frågor. Inte en samling människor som enbart berättar exakt hur de gjorde när de fick barn. Jag håller också tummarna för att det ska sitta en pappa med i sändningen. Det känns nämligen vansinnigt att diskutera föräldraskap bara mödrar emellan.

Ni får gärna briefa mig om hur diskussionen gick.

Läs också

4 kommentarer

 1. Minnie skriver:

  Kolla programmet på yle arenan?

 2. Helena skriver:

  Jag tyckte att debatten denhär gången var riktigt städad. När ämnet är såhär laddat som föräldraskap tyvärr ofta blir brukar debatten ofta också gå överstyr,men det tycker jag man lyckades undvika denhär gången.Trots att ingen pappa-utom programledaren-deltog i debatten togs även den roll pappan hoppeligen har i ett barns liv vilket jag ser som ett plus.
  Däremot tyckte jag att Anna-Lena Laure´ns synpunkt på det hela gärna hade fått kommenteras mera också bland debattdeltagarna. Jag minns inte att det skulle ha nämnts mer än att Martina Harms-Aalto skulle ha sagt att hon tyckte att A-.L L missade poängen med sin kommentar ( isåfall förstår åtminstone inte jag vilken poängen var)Jag vet att jag får räkna med massor av mothugg ,men jag tycker faktiskt att hon har en poäng med sin synpunkt att livet också är annat än myspys

 3. Betamamman skriver:

  jag håller med, anna-lena har rätt. men alla dessa kvinnor i programmet kunde ha varit mina goda vänner, så igenkänningsfaktorn var hög. Jag ammar ännu, pojken är 2,5 år. Så undrar hur man ”borde sluta när barnet har fått tänder”… skulle vilja gå på en en veckas retreat och bara prata och prata med alla mammor och pappor om allt detta…föräldraskap är inte ännu ett uttjatat ämne.

 4. Nina skriver:

  Jag tyckte debatten var ganska platt, den var varken insiktsfull eller tankeväckande. Synd, eftersom det är ett intressant ämne. I en vecka skulle jag dock inte orka prata om det ;)

Kommenteringen är stängd.