Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Genusanalys

1 maj , 2013, 20.42 peppe

 

Eftersom den hör bloggen är en så kallad mammablogg (den mest hånade kategorin av alla bloggkategorier. Mammabloggare är aningslösa våp som uteslutande lever på café latte och cupcakes. Och naturligtvis på att hänga ut sina barn på internet) tycker jag att vi inte kan ignorera att den svenska storbloggaren Blondinbella är gravid. Alltid roligt med gravidnyheter!

Vare sig man som Blondinbella tycker att allt tjat om genus och feminism är strunt eller om man ser att det finns strukturella skillnader mellan kvinnor och män i samhället finns det en massa bra läsning. Ett tips är till exempel Genusfotografen som genom praktiska exempel visa hur kvinnor och män framställs i media. Viktig och rolig läsning.

Läs också

7 kommentarer

 1. finskspråkig bloggläsare skriver:

  Nu råkar jag ha läst endast ett fåtal olika blogg, men jag kan tänka mej en ännu mer hånad bloggkategori; nämligen blogg skriven av ofrivillgt singel (kvinna).

 2. peppe skriver:

  Finskspråkig bloggläsare: sant. folk är vidriga.

 3. Nyfödda barna leker i större usträckning med det som kan uppfattas som sterotypiskt för deras kön redan innan de kan prata visar Norska och Amerikanska studier jag fick höra om genom Norsk dokumentär på NRK. Barnen fick välja på både pojk ityp (järnvägar, klossar och bilar etc) och ”flick leksaker” (dockor, teddybjörnan) och trots att de kunde välja fritt utan yttre stimuli så valde leksakerna efter sitt kön.

  Män och kvinnor har även annorlunda beteenden och hormoner även i vuxen ålder, en man har ingen livmoder. Män är inte kvinnor och vice versa..

  Därmed inte sagt att man ej borde ha lika lön för lika prestation.

 4. (i större utstäckning.. )

  Ps. därmed inte sagt att man t.ex. ska tvinga flickor att följa ett visst mönster att de måste bete sig på ett visst flickaktigt sätt eller bara leka med dockor etc..

 5. HxGx skriver:

  Läste snabbt igenom Genusfotografen, och jag måste säga att jag blev ganska besviken; inte en enda bild på ett genus.

  Nåja, skämt och sido är det väl en helt OK sida. Alltid kul med lite verklighetsflykt. En annan höjdare i samma kategori: http://www.microaggressions.com/

 6. peppe skriver:

  HxGx: tack för tipset, ska kolla in sidan!

 7. peppe skriver:

  trådlös övervakningskamera: intressant teori!

Kommenteringen är stängd.