Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Ett hjärta som ändå inte är gjort av sten

7 jun , 2013, 13.46 peppe

 

Härom dagen tömde vi källaren. Jag hittade bland annat en stor låda full av babykläder. Miniatyrstrumpor, -skjortor och -sparkdräkter. Vissa med kaniner på, andra i pastelliga ränder. Eftersom en av mina närmaste vänner ska bli mamma i höst beslöt jag mig för att ge henne rubbet.

När jag tvättat kläderna och hängde upp dem för att torka kände jag mig ganska mjuk i hjärtat. Min hårda läggning till trots måste jag erkänna att kläder som Vidar haft under sitt första år är galet söta. Jag vet inte om det är melankoli, sentimentalitet eller bara ålderdom, men i smyg gömde jag några av klädesplaggen längst bak i ett skåp.

Läs också

2 kommentarer

  1. Alandica skriver:

    Men du, det är ju obligatorisk mammanostalgi och helt tillåtet! Bästa ursäkten är att ”jag vill ju ge något till honom när han blir vuxen, det är kul att ha sina egna babykläder när det kommer en bebis”. Och fram till dess kan du ju gå och kika på dem när det behövs. Jag vet, har samma lilla nostalgilåda själv för mina båda killar! :-)

  2. peppe skriver:

    Alandica: tack! det är inte bara jag som är en mes då?

Kommenteringen är stängd.