Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Reglerna

9 aug , 2010, 20.41 peppe

 

Det finns så många sätt man kan förstöra sin bebé på. Jag vågar inte surfa in Familjeliv.se och läsa om alla de aktiviteter jag inte ens i min vildaste fantasti kunde föreställa mig att vara farliga, men som ändå demolerar Vidars framtid.

På min andra blogg kommenterade S. att det på Familjeliv.se skrivs om hur farligt det är för babyn att åka framåtvänd i sin vagn. Barns som skuffas framåt utan ögonkontakt med sin förälder går en mörk framtid till mötes. Vidar kommer antagligen också att få en släng av adhd eller någon annan bokstavskombination då vi haft tv:n på i samma rum som han. Eller då jag inte ammat honom i 24 månader.

Jag försöker vara rationell och tro att man kommer långt med kärlek och det där omtalade rurala förnuftet, men så läser jag om allt jag som förälder i misstag kan göra för att förstöra min sons liv och blir alldeles uppgiven.

Läs också

5 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Jag tror också att kärlek och förnuft kommer man långt med! Och sen så tror jag nog inte att man förstör sitt barn genom att ha det fel väg, men för mig känns det som att jag ger barnet mera trygghet när han kan se att det finns nån bekant när han tittar upp eller försöker somna. Och jag känner att jag kan vara bättre där för honom ifall jag ser honom, kan se när han blir rädd/trött/uttråkad osv. Men här är ju barn så olika. Arthur blir lätt skrämd av höga brummande ljud och ser då gärna att jag/nån bekant är där.

 2. Irina skriver:

  Ha-haa! Den var ju nästan bra! Jag menar det förstår väl alla att den kan vara rentav livsfarligt att åka vagn framåtvänd… ;) Vad är förresten familjeliv.se? Tror inte jag ska surfa dit iallafall… Har ALDRIG tänkt på att det skulle ha nån som helst betydelse åt vilket håll barnet färdas i vagnen. Och jag skuffar som bäst mitt tredje barn. Hon är nu 5mån och får titta framåt. Inga trauman änsålänge åtminstone. Håller med Michaela om att kärlek och sunt förnuft nog är viktigast.

 3. peppe skriver:

  Michaela: jag har aldrig tänkt på det förut, men fattar din poäng.

 4. peppe skriver:

  Irina: vad skönt att höra att dina barn verkar vara normala TROTS att de åkta framåtvända i vagnen. Och roligt att du har en bebé i samma ålder som Vid!

 5. K skriver:

  Läs gärna denna artikel, bra och balanserad information om varför det trots allt är bäst att barn inte åker i framåtvänd vagn: http://www.viforaldrar.se/artiklar/2009/06/23/aka-framatvant-stressar-sm/

  Förövrigt tycker jag att familjeliv och liknande forum är lite obehagliga, självklart har man starka åsikter om barnuppfostran men tonen där är så hetsig och respektlös. Om jag verkligen brinner för t.ex. tygblöjor lyckas jag nog ”omvända” fler om jag är vänlig och respektfull istället för att gorma om hur engångsblöjbarn kommer att få grava problem. Det är det tråkiga med internet, folk spyr ur sig vad som helst när de kan vara anonyma.

Kommenteringen är stängd.