Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Tips för mammalådan

4 Dec , 2011, 18.56 peppe

 

Min goda vän Hanna konstaterade att den där mammalådan (kan inte FPA snart döpa omd en till babylåda eller föräldralåda?) som man får när man väntar barn borde innehålla några barnvaktssedlar så att man som förälder kom ut med sin partner några timmar då och då. Jag tror att det skulle göra underverk för många parförhållanden.

I går kväll sov Vidar över hos sin mormor. Magnus och jag gick på Lilla Teatern och såg Omaka Par, sedan drack vi en drink på Torni och åt en pizza på Putte’s Pizza i sällskap av några goda vänner. En fantastiskt kväll.

Läs också

9 kommentarer

 1. Mommo skriver:

  Peppe,jag hoppas att du skämtar?Den numera fina,dyrbara lådan får man ju gratis,babysitter tycker jag man nog kan fixa själv.

 2. Therese skriver:

  lådan kunde med fördel döpas om till babylådan. en del grejer som täcken, åkpåse och halare har vi använt mycket. Däremot tycker jag att klädkollektionen kunde göras om så att den skulle vara användbar när det gäller färger och mönster i kombination.

 3. råttentått skriver:

  När min son flyttade hemifrån fick han en mammalåda med sig, packad av sin egen mamma. Lådan innehöll allt möjligt man behöver i ett studenthushåll, allt från tuppborste, kokbok, choko mot hemlängtan, pasta, disktrasor, kastrull m.m. och ett paket kondomer. (Såna fanns också i den ”mammalåda” jag (eller han)fick när han skulle flytta in. Tyckte det var logiskt med en ”flytta-ut-låda”. (Sen flyttade han temporärt hem igen, men pilutta att han fick en ny låda.)

 4. Therese skriver:

  grymt rolig idé med flytta ut lådan =) ska försöka komma ihåg det om 15 år eller så…

 5. peppe skriver:

  Jag tycker att den kunde kompletteras med barnvaktssedlar. Alla har kanske inte föräldrar och vänner till hands.

 6. peppe skriver:

  Håller med om att babylådan skulle vara ett ypperligt namn!

 7. peppe skriver:

  Hahaha! Vilken fantastiskt rolig idé! Den ska jag försöka komma ihåg,

 8. mamma skriver:

  Jag skulle gärna se barnvaktssedlar (eller över huvudtaget mer information om pålitliga, duktiga barnvakter) i mammalådan. Vi har inga släktingar i närheten och vännerna har inte erbjudit sig att ställa upp som barnvakt, så vill inte tvinga dem genom att fråga. Således hänger vår dotter i Vidars ålder med oss alltid. Vi har inte varit på tumis förutom då vi kunnat luncha tillsammans och hon varit på dagis. Sliter på förhållandet. Men är det starkt så håller det lite slitage! :) Flytta-ut lådan var en bra idé!

 9. peppe skriver:

  Mamma: vi har också lite svårt med barnvakter. Inte så illa att vi aldrig kommer ut, men så att jag inte täcks be min mamma barnvakta hela tiden (och ibland har hon ju annat för sig). Magnus föräldrar bor i Sverige och min syster i Köpenhamn.

Kommenteringen är stängd.