Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Julklappar

11 Dec , 2011, 10.14 peppe

 

Jag bävar redan nu inför julklappsskörden Vidar kommer att få. Trots att varken Magnus eller jag köpt en enda leksak åt vår son har han redan en stor trälåda full av grejer. Som ett alternativ till leksaker önskar jag i år Vidar hemgjorda presentkort som berättigar ett besök på Högholmen, teater, museum, lekparken, bollhav, Arne Alligator-konsert eller dylikt.Upplevelser framför grejer.

Om man nu får önska andra människor julklappar. Det är kanske en privat angelägehet.

Läs också

6 kommentarer

 1. Vidars mamma skriver:

  Vi brukar inför julen gå igenom alla leksaker och sådana som vi inte använt eller som vi vuxit ifrån så tvättar vi och ger till frälsisens julinsamling, massor med barn som inte har det här överflödet som våra barn har.

 2. Syster Yster skriver:

  Brukar rensa med jämna mellanrum, speciellt efter jul och födelsedagar då leksakslådan brukar svämma över. Jag brukar nog också säga ganska klart vad som önskas och inte. Har även gjort klart att plastvapen och dylika saker åker ut direkt ifall någon skulle få för sig att ge sådant.

  Men samtidigt inser jag ju att det är vi som skapar mönstren. För hur mycket vi än anser att vi verkligen BEHÖVER en ipad, halsband, telefoner, kläder osv så är de väl sist och slutligen bara leksaker för vuxna. Kanske vi alla borde be om presentkort på upplevelser.

 3. Kati skriver:

  Jätte fint att ni ger saker att göra! De borde vi också!

 4. peppe skriver:

  Vidars mamma: utmärkt idé! Tack för den, så ska vi också göra.

 5. peppe skriver:

  Syster Yster: bra poäng! känns lite skenheligt att förfasa sig över barnens leksaker då man själv frunknar i grejer.

 6. peppe skriver:

  Kati: det är såna presenter jag i smyg önskar Vidar.

Kommenteringen är stängd.