Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Att gråta ut

9 sep , 2012, 09.46 peppe

 

En av mina närmaste vänner Sonja brukar säga att hon ibland behöver gråta ut ordentligt. Då väljer hon en riktigt sorglig film och gråter sedan åt någon annans öde. Hennes teori är att man bli lugn av att få ut tårarna, men att historien i filmen sällan är så bestående att man skulle fortsätta att vara ledsen efteråt.

I mitt liv finns det bara en film som får mig att gråta ut ordentligt och det är animationen Up. Er tur, vilken film grät ni senast till.

 

Läs också

18 kommentarer

 1. majabondmora skriver:

  Bra idé det där är en dålig gråterska men hemma framför en film funkar det. men senast var det Spiderman när krangubbarna hjälpte till himmel så jag grät men tyst tonårsbarnen var med…

 2. Sabrina skriver:

  Alltså jag gråter till vad som helst! Senaste filmen var Hunger Games, men ifall tv-serier räknas grät jag till och med till How I Met Your Mother!

 3. Micaela skriver:

  Jag såg Aku Louhimies film Vuosaari för en tid sedan. Jösses, så ångestframkallande. Jag grät floder.

 4. SivÖ skriver:

  Jag gråter till allt, nästan. Senast var det ett Friends-avsnitt, det där då Monica friar till Chandler. Oj så tårarna rann, och det trots att jag sett avsnittet minst fem gånger.

 5. Eva skriver:

  Homeward Bound: The Incredible Journey – en film från 1993 om två hundar och en katt som tappar bort sina ägare och försöker hitta hem genom skog och över järnvägsspår och så vidare. Jag grät som barn och jag grät när jag nyligen såg delar av filmen i teven. Det börjar tåras i ögonen bara av att jag tänker på den..

 6. Inka skriver:

  Min favorit gråtis-film är ” A perfect world” med Kevin Kostner och den lilla kidnappade pojken i spök-kostym. Jag storgråter alltid i slutet. ;)
  Ajo, jag grät också i början av animationen Nemo där lilla fisk-ungens mamma var död.

  Finns det nån annan som fått skräck för skräckfilmer på ”äldre dar”? Jag brukade älska alla sorter av skräckisar, speciellt psykologiska thrillers. Ju värre film desto bättre tyckte jag. Nuförtiden får jag mardrömmar av bara trailers. Kan inte se på nånting ”hemskt” längre. Klarar just o just av CSI; två avsnitt har jag fått otäcka drömmar av. Jag kan inte fatta hur jag har blivit så här ’incredilby sissy’ med åren!!!

 7. Linda skriver:

  Mina tre värsta gråtfilmer: Den bästa av mödrar, PS I love you och Titanic.

 8. Charly skriver:

  Up? Bara sett början på den, men om du menar sekvensen som sammanfattar gamla gubbens liv med frun så ja, o ja, tusen gånger ja.

  Finns säkert fler scener i den filmen. Pixar kan det där med att spela på tårsträngarna, men jag har som sagt inte sett hela.

 9. peppe skriver:

  Charly: exakt! När gubben och gumman planerar ett liv tillsammans och så DÖÖR hon. Mycket tårar.

 10. peppe skriver:

  Linda: den bästa av mödrar vågar jag aldrig se igen. För mycket tårar.

 11. peppe skriver:

  Inka: jag har alltid varit livrädd för skräckfilmer. Efter att ha läst Stephen Kings produktion i tonåren är jag fortfarande jäkligt mörkrädd. Skräckisar kommer inte på fråga.

 12. peppe skriver:

  Eva: JAG VET DEN! Djur som dör får mig att gråta mer än människor som dör (fast de här klarade väl sig?)

 13. peppe skriver:

  SivÖ: haha! jag med! romantik får mig att gråta lika mycket som sorg.

 14. peppe skriver:

  Micaela: vågade inte se den trots att Pekka är med. men den lär vara bra. Du är en starkare kvinna än jag.

 15. peppe skriver:

  Sabrina: jag har ocksp snyftat till HIMYM. Utmärkt serie.

 16. peppe skriver:

  Majabondmora: hehe, du är cool. Att smyggråta kräver skills.

 17. Mathias skriver:

  Senast jag grät då jag såg en film var det fråga om Inception — den där laddade scenen i slutet av filmen då DiCaprios rollfigur äntligen kommer hem till sina barn. Jisses, så känslosamt det är (har sett filmen tre gånger, grät every time). Men annars också är jag nog en storgråtare till film. Gråter typ till var tredje film jag ser. Men oftast ensam, då, även om ögonen nog tåras även i sällskap av andra tittare :)

 18. peppe skriver:

  Mathias: jag grät också i den scenen, men vågade inte se om filmen. Barn gör myck ytterst gråtmild nu för tiden.

Kommenteringen är stängd.