Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Övernattningen

5 sep , 2010, 14.27 peppe

 

Natten mellan fredag och lördag sov Vidar Magnusson Öhman över hos sin mormor. Det var första natten utan en liten Vid i sovrummet hos oss. Jag försökte hålla mig från att ringa min mamma en gång i kvarten ”bara för att kolla att allt var okej” och lyckades faktiskt hålla nere antalet samtal på en modest nivå. Sammanlagt ringde jag bara fyra gånger under eftermiddagen och kvällen (det anspråkslösa antalet samtal beror delvis på att jag tappade bort min telefon under kvällen och då jag återförenades med den var det för sent för att ringa). Nej. jag är inte så tuff som jag kanske vill ge sken av.

Om man bortser från en släng av matvägrande gick övernattningen fantastiskt bra och återföreningen på lördag förmiddag var som när Lassie kommer hem.

Lärdom: det är alltså möjligt att låta sin son sova över hos släktingar.

Läs också

4 kommentarer

  1. Hanna skriver:

    Härligt! Jag tycker det är bra att öva övernattningar lite nu o då. För nångång kan det bli panik o man MÅSTE lämna sitt barn över natten. Kan vara svårt för en som är redan lite äldre o aldrig sovit utan mamma o pappa. Har sett detta i vår släkt… :/ så mina barn har fått övernatta hos släktingar sen de varit små.

  2. peppe skriver:

    Bra poäng där. Det kan ju faktiskt komma sådana situationer och då är det ju lättare om man gjort det förut. Jag har faktiskt aldrig tänkt på det förut.

  3. Ung mamma skriver:

    De är inte roligt att vara utan sitt barn. Jag måste
    vara 5 dygn på sjukhus när min pojke var 2 månader
    och fick inte träffa honom alls under den tiden. Och
    det som var värst var att när jag kom hem på morsdag
    så mindes han inte mig och ville allra helst sitta i pappas
    famn.

  4. peppe skriver:

    Det är fantastiskt så mycket man kan sakna sin lilla bebé. Hemskt att vara ifrån honom/henne.

Kommenteringen är stängd.