Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Klottet

29 sep , 2010, 18.43 peppe

 

Det var det här jag bävade för: klottet. Den granitgrå soffan i vårt vardagsrum är nuförtiden en dalmatinersoffa fläckad med mjölkspya och grötlämningar samt kryddad med några klickar broccoli- och potatisblandning här och där. Det skär i mitt ordningsamma hjärta, men jag antar att detta är ofrånkomligt. Ett liv inlindat i plastfolie känns inte som ett värdigt liv (dessutom visade ju Vidar redan att lite gladpack sannerligen inte stoppar honom).

Läs också

12 kommentarer

 1. mimmi skriver:

  En lösning kunde ju vara att inte äta i soffan? Eller använda filt under?

 2. peppe skriver:

  Vi är inte så smarta och praktiska i familjen Öhman-Silfvenius. Men vi tar rådet till oss.

 3. Therese skriver:

  det är nog bara att gilla läget…. inte blir det bättre fastän de blir äldre heller =) min vita singelsoffa är numera tv- och myssoffa åt mina bonustonåringar (också killar) och den har inte varit vit sen den tog sig an sin nya uppgift. Tur att det finns ny klädsel att köpa!
  jag tänker såhär: det ska väl synas att man lever och de snygga tygerna kan man spara till senare…. men då är det snart dags för barnbarn (kanske) =)

 4. Jessica skriver:

  Vi körde med filtar under i början, sen avvecklade det sig själv (?). Men sen visade sig att våra fläckar kunde utplånas av lite diskmedel och vatten – spraya på och torka bort (eller snarare in på baksidan av tyget blir det ju). Värsta husmorstipset. :)

 5. Anna skriver:

  Införskaffade en ny soffa inför storebrors ankomst och denna underbara tingest i mörkgrått får helt enkelt inte fläckar! Jag vet att det lurar både det ena och andra där i tyget men det syns inte, helt fantastiskt. Men övrigt klott ja, golvet är just nu vitfläckigt av lillebrors spyor. Storebror äter duktigt själv men delar gärna med sig av middagen till höger och vänster. Säger som andra, bara att gilla läget, antar att jag ibland kommer att sakna det sen i framtiden när de knappt kommer hem till middagen.. Tänker mig också att en unge utan klott är en lite tråkigare knodd…

 6. peppe skriver:

  Therese: jag får väl bara lkära mig av dig och undvika vitt. Tänker mig nåt i en brun/grön nyans…

 7. peppe skriver:

  Jessica: tack! husmorstips uppskattas.

 8. peppe skriver:

  Anna: du har så rätt. Klott hör väl liksom till paketet och som du säger kommer vi säkert att sakna det en dag.

 9. Bi skriver:

  Lär nu ungen att man äter vid matbordet!Soffan är till för mys!

 10. peppe skriver:

  men vi har ju ingen barnstol ännu och når inte upp till bordet på de vanliga stolarna…

 11. Jo skriver:

  Vi har en lädersoffa: spott på och tork å. Perfekt med småbarn. Också i bilen…min son blir lätt åksjuk :-) Annars skulle jag nog rekommendera att äta vid matbordet. Hos oss äts det endast i köket eller vid matbordet. Förvisso med undantag, men då är det bara att, som sagt, torka av.

 12. peppe skriver:

  Vem hade trott att läder skulle ha varit det mest praktiska av alla. Så fort barnstolen anläder flyttar vi oss till matbordet!

Kommenteringen är stängd.