Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Den franska maten

19 okt , 2010, 11.21 peppe

 

Jag trodde att det skulle vara världens enklaste grej att trolla fram lite Nan-ersättning i Paris. Jag menar, Nestlé finns ju i minsta lilla peruanska by. Tyvärr hade jag fel. Vi hittade visserligen pulver man ska blanda ut med kokt vatten, men  det diggade inte Vidundret alls. Vårt andra alternativt var ett slags kexblandning i ersättingsform. Alltså modersmjölksersättning utblandat med sockrade kex i rinnande form. Som ni märker var vi desperata. Vidar älskade det. Han älskade det mer än han älskar livet. Och jag förstår honom, några klunkar av den här sockerbomben måste ha tagit honom till himmelriket. Vidar var hög som ett hus.

Magnus och jag är nu säkra på att vi gett vår son diabetes, men åtminstone är han mätt.

Läs också

14 kommentarer

 1. Sonja D skriver:

  Allt hittar de på! Sjukt, men tur att Vidar blev mätt och nöjd. Ni kommer aldrig att få honom att dricka annat än sockerdricka nu, och han som redan förut var så söt. Hoppas ni har det bra annars. Kram på er.

 2. An. skriver:

  Nej nej, du vet hur det är på semester. Då FÅR man unna sig lite :) Låt Vidar sörpla på bara!

 3. Mimmi skriver:

  Äsch då. Du kunde inte ha trappat upp på amningen lite istället? Eller var det så att du slutat redan? Men en tids kexblandning är säkert inte så farligt.

 4. Sara skriver:

  Jag har en svensk kompis som bor med sin sambo och dotter i Frankrike och hon beklagar sig över fransmännens konstiga barnmat. Det är tydligen gröt smaksatt med vanilj, choklad och kola och dylikt.

 5. Therese skriver:

  vi hade samma problem när vi var på sicilien när nr 1 var 4 månader…. fanns bara pulverform och det gillades inte! franska barn växer ju upp på detta så hur farligt kan det vara? det känns säkert bättre när ni kommer hem och får återgå till det som är ”tuttu ja turvallista” =)

 6. Nina skriver:

  Ja den där kexblandningen är hemsk! Jag bor i Belgien och här säljs inte heller färdigblandad ersättning, bara pulvervarianten. Vi körde med ”Nutrilon” som tillverkas av Nutricia. Vår dotter tyckte bättre om den än NAN. Skulle tro att du kan få tag på den i Frankrike också. Och du, ni behöver inte koka vattnet om ni köper vatten på flaska! Barnmaten i Belgien är nog väldigt lik den franska, här har gröten också smak av choklad och vanilj etc. Numera importerar vi Sempers välling från Sverige, dottern älskar det och den mättar bättre än modersmjölksersättning.

 7. peppe skriver:

  Sonja: det var just det jag var rädd för. Efter det här smakar bara sockermjölk…

 8. peppe skriver:

  An: du har faktiskt rätt, om jag får äta croissanter varje morgon så får väl Vid lite kexmjölk.

 9. peppe skriver:

  Mimmi: aldrig faktiskt ammat honom, men sockerblandningen var en succé. Nu måste vi bara vänja honom id vanlig mat/mjölk igen.

 10. peppe skriver:

  Sara: precis så var det när vu försökte hitta barnmat i supermarketen. Fast then again så verkart ju franska barn också överleva :)

 11. peppe skriver:

  Therese: allt smakade faktiskt fantastiskt när vi kom hem, men det kan också vara för att Vidar var så lycklig över att vara på Styrmnansgatan att han skulle ha ätit korv… Vi måste nog ta och vänja Vid vid pulvermjölk innan vi åker på nästa långa resa.

 12. peppe skriver:

  Nina: just av den här orsaken är bloggen så fantastisk. Att jämföra erfarenhetar och tipsa varandra. Vi hittade faktiskt Nan till slut (sista dagen), men det hette nåt helt annat i Paris.

 13. Jonna skriver:

  Nina: Visste du att det säljs finska/skandinaviska barnmatsprodukter (ex. Tutteli, Muksu, Semper) i Scanshop i Bryssel och Waterloo?

 14. Anna skriver:

  For på weekend getaway till England med tvillingarna när dom var 4 månader och till all tur hade vi packat ner tillräckligt nan för hela resan. Däremot inte tillräckligt många flaskor – kranvatten i England är inte drickbart och duger inte till diskning heller…
  Tror nog lite kexblandning inte är hela reven i det långa loppet.

  (P.S. barnen åt choklad till frukost i dag, bra gick det också. Huvudsaken är väl att man är nöjd och glad, höhö)

Kommenteringen är stängd.