Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Den nya pappan, en gammal myt

10 jan , 2011, 21.49 peppe

 

Läste ni det om Den nya pappan, en gammal myt i Arena? Redan på tidigt 1970-tal skrev medierna om en ny generation fäder som sades engagera sig i sina barn och ta ut pappaledighet och som inte bara ”hjälper till” utan delar ansvaret för hem och barn med sin partner.

Är ni jämställda hemma?

Läs också

4 kommentarer

  1. Linn skriver:

    Alfamamman hej, kan du nån gång fråga publiken vad en jämställd man innefattar? Jag sku vilja veta vad allmänheten anser.

  2. ung barnlös kvinna skriver:

    Såhär långt kan jag vel påstå att vi (jag och min sambo) är jämställda vad kommer till skötsel och ansvar før hemmet och vårt gemensamma liv. Hos oss betyder detta att vi båda bär ansvar för att ALLT fungerar (dvs. att det finns mat i kylskåpet, huset städas, kläder tvättas, räkningar betalas, osv). I praktiken ser det ut så att jag städar mera, medan gubben är den som diskar. Jag håller reda på matkassan, medan han betalar hyran och andra löpande utgifter. Hoppeligen fungerar det likadant då vi har barn. Alltså att pappa är lika kapabel att ha hand om barnet som mamma (undantag då amning förståss) och att han också gör det.

    För mig betyder jämlikhet att vi båda har lika stort ansvar för vardagen så att inte enbart jag har koll på saker och ting utan att också gubben. Så att det kanske är gubben som påminner mig och föräldramötet på skolan och inte tvärtom!

  3. peppe skriver:

    Ung barnlös kvinna: jag tror att ni har alla förutsättningar för att leva ett jämställt liv också efter att ni fått barn, ni verkar ha en så sund inställning.

  4. peppe skriver:

    Linn: det ska jag.

Kommenteringen är stängd.