Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Mera om elaka kommentarer

10 jan , 2011, 14.13 peppe

 

Jag svarar på era kommentarer i ett inlägg, det blir så långt. Tack för dem förresten, roligt att ni tycker!

DiZi skriver:

Att kommunicera utan kroppsspråk och miner är mycket jobbigt, och missförstånd kommer till kvickare än kvickt då vi läser mycket av det annars, därför är det ofta så att man överdriver/ lägger massa smiley’s etc. Så att ett vänligt budskap bara inte skall missuppfattas. Känenr igen mig själv där, jag föraktar smileys, och det har varit en utmaning i att utelämna dem i min egen blogg, men i kommentarsvar och då jag kommenterar kör jag alltid med dem. Hur tacky det än är.

Elaka kommentarer kan säkert vara enkla missförstånd ibland, precis som också Maria säger. Vissa människor är extra känsliga av sig och tar allt som personliga påhopp (kanske de gör det ute i riktiga livet också?).

Jag håller med den Elaka Bloggaren (som för övrigt har en mycket läsvärd blogg) att man ibland behöver en nödventil.

Samtidigt är jag inte riktigt säker på det här:

if you can’t stand the heat… sätt lösenordslås eller liknande på din blogg. eller skriv fast på facebook istället.”

Jag tycker nämligen inte att man ska gömma sig av rädslan för elaka kommentarer. Folk som är missunnsamma, avundsjuka och bittra (alla är vi väl det i någon mån ibland, vi är ju trots allt bara människor. Eller jag är det iallafall) kan väl skriva en egen anonym blogg där de får utlopp för sina frustration istället för att tracka ner på andra människor?

Jag kan inte hitta på en enda bra anledning till att man ska få kommentera osakligt och anonymt på andra människors bloggar. Det här är kanske en dum jämförelse, men ni vet hur mobbade barn ofta får byta skola. Borde det inte vara tvärtom, att de som mobbar skulle bli åtgärdade? Inte att sätta ansvaret på dem som tar emot skiten?

Läs också

2 kommentarer

  1. Maria skriver:

    Alla har någongång pratat skit om någon, också bloggare som efterlyser snällhet av sina läsare. När det gäller bloggen Mama´s got the magic, så skriver LInn väldigt rakt på sak vad hon tänker och tycker om olika saker. Som t.ex. när hon låg på sjukhus skrev hon om hur fåniga, irriterande osv. rumskompisar hon hade. Uttrycker man sig på det sättet själv så tycker jag inte att det är så konstigt att läsarna använder samma uttryckssätt när de kommenterar.

    Jag tycker det är viktigt att fundera på vilka slags kommentarer vi egentligen pratar om här. Är det t.ex. okej att skriva att Linn borde använda nånannanslags ”bärgrej” när hon bär sin lilla bebis? Om vi tänker oss att den som kommenterar t.ex. är en mamma som också fött ett prematurbarn och vet vad hon talar om. Det kan ju inte bloggaren alltid veta, därför borde man väl alltid vara så tydlig med vad man menar och förklara bakgrunden till sin kommentar.

  2. peppe skriver:

    Du har så rätt. Man missförstår så lätt välmenande, men raka kommentarer. Och de är en hel annan sak än elaka kommentarer.

Kommenteringen är stängd.