Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Vidar 363 dagar

11 mar , 2011, 17.09 peppe

 

På söndagen fyller Vidar ett år på söndagen och vi ännu har inte köpt någon till honom. Vad ska man egentligen köpa åt en ettåring? Han gillar förmodligen ändå paketeringspappret mer än själva presenten. Och kläder får han ju helt vanliga dagar om året. Ska det vara en present han som vuxen kan se tillbaka på och minnas sin ettårsdag  eller ska man helt enkelt lita på att mor- och farföräldrar, vänner och faddrar dränker honom i gåvor?

Hur lyder reglerna?

Läs också

17 kommentarer

 1. Ella skriver:

  Hej! Inte är Vidar väl 1 år och 363 dagar? Om han fyller 1 borde det väl stå bara 363 dagar? Nå, men otroligt söt är han i alla fall :)

 2. peppe skriver:

  hahah! Du har så rätt. Korrigerar.

 3. Sara skriver:

  Jag tänkte helt helt egoistiskt att det kunde vara bra att ge honom någon leksak som han kunde underhålla sig själv med. Jag köpte en grej som han brukar gilla att leka med på öppna förskolan. Ibland är det svårt att förutse vad barn gillar för prylar så när jag på en loppis hittade en i vanliga fall ganska dyr grej slog jag till. Det kändes lite kul att ge honom ett paket på rätt dag när kalaset var på ”fel” dag. Eftersom ni har kalaset på ”rätt” dag tycker jag att ni ska vänta med att köpa något tills ni ser vad han får av alla andra. I den åldern börjar de bli intresserade av lite andra leksaker än tidigare typ duplo, bultbräda, plocklåda, pussel och böcker och då kan det vara bra att komplettera om det är något som han inte får.

 4. Sara skriver:

  Med honom menar jag förstås min nu 17 månader gamla son. Såg just att inlägget såg lite skumt ut….

 5. Tove skriver:

  Vi litade på att vår son nog får tillräckligt av släkten. Int förstår han sig ändå på ”vad av vem” och att ”byääh, jag fick inget av ma & pa”. Sen när barnen förstår sig på gåvor, sen skall vi börja fundera ordentligt vad de skulle vilja ha :)

 6. Barbro skriver:

  Den där första meningen…

 7. Sonja D skriver:

  Jag tycker inte man behöver ge något, men förstås är det roligt att öppna paket. Pojkarna hade gjort egna gåvor till Saga, kan lägga in bilder på bloggen. Och vi gav faktiskt muminskedar (de använder vi alla dagligen ändå). Berätta sedan hur ni gjorde!

 8. […] på Alfamamman funderar på gåva till Vidar som fyller ett år i morgon. Det är alltid lite knepigt då de är […]

 9. Mia skriver:

  Antagligen kommer han att få en massa fina presenter av sina gäster. Om inte ni vill följa strömmen så kan ni ju fast öppna ett konto för Vidar och på hans födelsedag lägga in pengar. Oj den lycka han känner sen när han får dom pengarna i vuxnare ålder ;D

 10. inka skriver:

  Graddis Vidar på 1-årsdagen!!! Önskar Inka i Esbo

 11. Therese skriver:

  vi har konto och sparande till våra söner som släkt kan ge till. Vi ger alltid egna presenter till våra kids =) det är så roligt att se när de öppnar presenten och att se deras miner när de blir glada. Jag tycker om att ge presenter så för mig är det ingen big deal.
  Grattis på 1-årsdagen! ( grattis till ert första år som föräldrar, bra jobbat! )

 12. peppe skriver:

  Tack och tack! Och eget konto har vi ju faktiskt till Vidar. Utmärkt idé att be släkt och vänner (kanske mest släkt) ge en liten donation ifall de inte komme rpå en bra leksak.

 13. peppe skriver:

  Tack snälla söta Inka!

 14. peppe skriver:

  Utmärkt idé! Tack!

 15. peppe skriver:

  Egna gåvor är det finaste :) Vidar drunknade i presenter så Magnus och jag sjöng och dansade med och för honom istället.

 16. peppe skriver:

  Jag tror att vi kommer att följa ert exempel.

 17. peppe skriver:

  Smart tänkt och kanske vi gör det. Kollar vad han vill ha och ser till att inte dubbelköpa lekaker han redan fått. Dessutom kan det ju vara roligt att få ett paket en helt vanlig onsdag.

Kommenteringen är stängd.