Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Flygplanstips sökes

27 Dec , 2011, 08.54 peppe

 

Ni beresta läsare får gärna dela med er era bästa flygplanstips för en nästan tvååring. Jag har laddat med mutor som russin och nya spel på Ipaden.

Läs också

6 kommentarer

 1. Pilvi skriver:

  Minusta kaikkein tarkeinta on lahtea asenteella ’tasta tulee vaikea taistelu mutta selvitaan’ ja ennekaikkea jarjestella kaikki tip-top, hoitolaukku on super jarjestyksessa niin etta tietaa tarkalleen missa kaikki tavarat ja etta ne on helposti saatavilla, itselle vaihtovaatteet oksennus/vessa vahingon varalta ym. Joskus lyhyille lennoille lahdetty ajatellen etta no sehan on vain reilu tunti, ihan helppo juttu ja niista lennoista on tullutkin sitten niita kauheimpia kun ei ole kunnolla valmistauduttu.
  Teen aina puuha-pussin jossa tarra-arkkeja + pieni varityskirja, muutama varikyna, suosikkifilmeja tietokoneelle (meilla Puuha-Pete tosi pop just nyt 2v pojalla), muutama pieni kirja ja lisana jotain pienia ja ihan uusia ’1e kertakaytto leluja/peleja’ (joita varmaan tiimarista loytyy suomesta) joissa paljon nappuloita (tavallisesti en todellakaan ostaisi naita mutta lentokoneessa kaikki on sallittua pojan viihtyvyydeksi ;).
  Hyvaa lomaa!

 2. S. skriver:

  Hur länge ska ni flyga?

  Jag brukar ladda med flera olika saker och absolut inte ta fram allt på en gång. Först är ju allt nytt och häftigt, så den första halvtimmen brukar gå utan annan underhållning än själva planet och medpassagerarna.

  Sedan plockas en eller några saker i taget fram. Varje sak används till max och nästa sak kommer inte fram förrän smärtgränsen är nådd.

  Penna och papper kan man göra mycket med. Barnet kan rita själv, ni kan rita enligt hans önskemål, ni kan berätta en påhittad saga och samtidigt rita sådant som ingår i sagan. Rita huset där vi bor, andra bekanta hus och vägar mellan de bekanta platserna är också mycket populärt.

  Fingerramsor, tåramsor, massagesagor… Bl.a. Ikea har smådjur att trä på fingrarna så kan man göra lite dockteater eller liknande.

  Nya bilderböcker som barnet aldrig har sett förr kan man läsa många, många gånger. Böcker som ni vet att han gillar är förstås också bra, säkra kort.

  Utöver underhållningsgrejer packar jag också en stor förpackning våtservetter, trots att vi inte har blöjbarn längre. Behändigt att torka av mun och händer med i samband med måltider m.m.

 3. peppe skriver:

  S: tusen tack! det här var en massa grejer jag inte tänkt på. vi flyger i ca 11 timmar.

 4. peppe skriver:

  Suurkiitos Pilvi! Vi flyger till Bangkok ikväll. Det är visserlige ett nattflyg, men jag räknar ändå med att vi kommer att behöva en hel del underhållande spel, böcker och leksaker. Jag gillade speciellt mycket ditt attityd-tips.

 5. J skriver:

  Business class.

 6. peppe skriver:

  J: hehe, utmärkt tips.

Kommenteringen är stängd.