Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Snuttifiering, barn och sociala medier

2 aug , 2012, 13.52 peppe

 

Jag har semestrat så mycket att jag nästan glömt bort bloggen. Det ska det bli en ändring på nu när arbetslivet sätter igång igen.

I dag slog det mig att den där snuttifieringen som de sociala medierna tillför i våra liv är ungefär samma sak som att ha småbarn. Det finns inte så stor skillnad mellan att avbryta sig för att kolla Twitter, Facebook eller om man fått några kommentarer på bloggen och att avbryta sig för lek, blöjbyte eller bara allmänt missnöje. Kvinnor (och några män) har i årtusenden inte kunnat avsluta en bok på grund av distraherande faktorer i form av avkomma.

För övrigt är jag ganska trött på diskussionen om sociala medier är bra eller inte. De är både och, precis som det mesta i livet. En intressantare diskussion är hur man använder sig av dem och gör dem så förtjänstfulla som möjligt.

Läs också

Kommenteringen är stängd.