Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Gänget

8 Nov , 2012, 14.45 peppe

 

Ända sedan Vidar föddes har Magnus och jag varit noga med att låta den andra sköta vår son på sitt sätt (fast Magnus påpekar ändå ständigt att jag gör fel). Svårast för mig har antagligen varit Maggans val av kläder på Vidar. Ibland blir det rysliga kombinationer, men jag har ändå försökt bita ihop. Dagis är trots allt inte Paris Fashion Week. Eller ens Stockholm.

På min andra blogg lade jag ut en bild där Vidar var klädd i rött och rosa. En sur person kommenterade så här: Lustigt att vidar på din blogg oftast har rosa eller rött, men då han syns med magnus brukar det vara blått och grönt. Nå, du vill väl låtsas att ni lever helt enligt dina principer, det vill vi väl alla egentligen.

Jag kunde inte släppa det där med att människan i kommentaren tycker att man i en familj vill att det utåt ska se ut som om man lever enligt ens egna principer. Är inte meningen med en familj att man håller ihop. Att det är vi mot världen. Inte att visa att en bestämmer mer än de andra familjemedlemmarna. Jag vill se Magnus, Vidar och mig själv som ett pyttelitet sammansvetsat gäng.

Eller hur resonerar ni?

Läs också

7 kommentarer

 1. En finne utan finnar skriver:

  Maktkamp i parrelationer är passé! Jag tycker synd om tävlingsinriktade människor som konkurrerar om allt och lite därtill.

 2. Anna skriver:

  Du har rätt. Man skall hålla ihop och visa det utåt. För parrelationens, barnets, allas skull. Sen är det ju en annan sak att man kanske omedvetet försöker få det att se ut som om det är ens egna principer som gäller. Men jag tänker mig att det är omedvetet, åtminstone i familjer som har tänkt igenom sånt här och som faktiskt vill jobba på det.

 3. peppe skriver:

  En finne utan finnar: håller med till alla procent!

 4. peppe skriver:

  Anna: sant, man gör antagligen en massa saker helt omdevetet.

 5. Solveig skriver:

  Så länge ni är tämligen eniga hemma spelar det väl mindre roll om omgivningen ser er som sammansvetsade eller inte. Vad gäller färgerna på Vidars kläder löser den här frågan sej snart när han själv säger till vad han vill ha på sej och det kan bli besvärligare att övertyga honom än någonsin Magnus om vad du själv tycker är comme il faut.

 6. Weladine skriver:

  En ganska långt dragen slutsats baserad på de bilder du publicerar på Vidars outfit… PS det där med att knip ihop när mannen klär barnen är nog ganska svårt ibland…

 7. peppe skriver:

  Solveig: så sant, så sant.

Kommenteringen är stängd.