Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Treåringen!

13 mar , 2013, 21.14 peppe

 

I dag är det exakt tre år sedan Vidar föddes. Jag kan inte påstå att förlossningen i sig var något att längta efter, men resultatet visade sig vara desto bättre. Vi är mycket nöjda och har firat med glass och splitternytt Brio-tåg.

Läs också

5 kommentarer

 1. Sara skriver:

  Grattis till er och er store kille! Min pojke fyller snart fem. Det går så fort:)

 2. Härligt! Ett stort grattis till er alla!

 3. Meta skriver:

  Hej,

  även om det naturligtvis är nödvändigt för alla nyblivna föräldrar att få dela med sig och diskutera föräldraskapets under och utmaningar, har jag jag sedan Alfamammans första inlägg varit lite orolig för Vidars skull. I vilket skede kommer Alfamamman och Hbl att prioritera Vidars integritet och rätt till privatliv? Vidar kan inte försvara sig mot detta påtvingade kändisskap som knappast kommer att gagna honom i en snar framtid då han skall vara en tuff kille bland andra tuffa killar. Och barn kan vara mycket elaka. Min 9-åring skulle vara rasande på mig om jag hållit blogg om hennes småbarnsår, med hennes riktiga namn. Vidar kanske har en coolare läggning men för säkerhets skull hoppas jag att han befrias från sin påtvingade huvudroll i hela Svenskfinlands uppväxtföljetong innan vi har vår alldeles egna version av ”The Truman Show”. Om Vidar som vuxen väljer att publicera sin blöjtidshistoria är det trevligt och värdefullt för nyblivna föräldrar men det skall vara hans eget val. Barn är inte hundvalpar, och vi tenderar att glömma att dom inte är barn särskilt länge heller. Föräldraskapsbloggar är livsviktiga men de förlorar ingenting på att vara anonyma. För barnens skull.

 4. peppe skriver:

  Meta: Hej och tack för din kommentar, jag uppskattar din omtanke! Om du följt med Alfamamman en längre tid har du kanske märkt att bloggen allt mindre handlar om Vidar som person och mer om föräldraskap i allmänhet och mindre om vår son. Samtidigt resonerar jag så här: Jag skulle ha varit ÖVERLYCKLIG om min mamma bloggat när jag var ett litet barn. Tänk att få lära sig om sig själv och sin mamma!

 5. peppe skriver:

  Sara; tusen tack! Och sant, det går skrämmande fort. Grattis i förväg!

Kommenteringen är stängd.