Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Sneglandet

31 aug , 2010, 12.43 peppe

 

Då jag rör mig på stan med Vid i barnvagnen (alltså 99,9 % av de gånger jag rör mig på stan), tycker jag att andra mammor/gravida kvinnor sneglar ner på Vidar. I början antog jag att det var för att jag har ett sällsynt vackert barn, men nu har jag börjat fundera på andra alternativ. Inte för att min son på något sätt blivit fulare, men för att jag inte riktigt kan tyda mammornas blickar.

Kommer ni på er själva med att kolla in ungar i barnvagnar och har ni i så fall en teori om varför man gör det?

Läs också

23 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Jepp, erkänner utan omsvep att jag stirrar på andra vagnar och pregnanta kvinnor. Kollar in allt från vilken barvagn de har till ungens kläder, och sen så reflekterar jag snabbt över ifall barnet är sött och till sist hur mamman ifråga ser ut. Blir själv lite störd när andra gör det men som sagt har jag så svårt att låta bli själv. När andra stirrar så väljer jag dock att alltid tro på att det är för att mina knodds är så otroligt söta, vår vagn sjukt snygg och jag själv otroligt good looking…

 2. S. skriver:

  Jag tittar för att bedöma barnets ålder (Är han/hon lika gammal som någon av mina? Kan de kanske gifta sig i framtiden?) och för att få le igenkännande åt vad barnet än företar sig. Så tittar jag nog en del på kläderna också. Den eventuella vagnen får sig också en snabbgranskning. Råkar det vara en förälder som bär sitt barn i sele eller sjal så kan jag rentav följa efter dem någon meter för att kolla vad det verkar vara för märke på selen eller hur sjalen är knuten, helt enkelt för att jag är intresserad. Och jo, jag inser själv det patetiska i mitt beteende.

 3. peppe skriver:

  Anna: bra inställning! Och det ÄR antagligen för att du har snygga knodds..

 4. peppe skriver:

  S: inte alls patetiskt! det där med barnvagnar har jag ännu inte fattat, min goda vän Linn är helt besatt, men jag ser liksom inte skillnad. Note to self: måste blogga om min okunskap om barnvagnar.

 5. A skriver:

  Jag instämmer med Anna och S. Jag är helt enkelt intresserad av vagnar, selar, sjalar, barnkläder (man kan ju alltid få någon bra idé för eget bruk) och är dessutom lite smått nyfiken på andra barn och deras morsor…för det är ju alltid mammor som skuffar vagnar ;)

 6. solvig skriver:

  jag är inte mamma eller gravid men jag tittar ändå alltid på mammor/pappor och deras bebisar. tror jag gör det för att jag allmänt tycker barn är underbart söta och för att jag för ett ögonblick kan leva mig in i familjelyckan. barnvagnar och dylikt bryr jag mig inte om.

 7. peppe skriver:

  A: så sant. Ibland ser man enstaka män med en barnvagn, men det är bara i Stockholm man ser flockar av män som är ute och går med sina bebisar.

 8. peppe skriver:

  Solvig: så fint! det gör mej glad då du skriver att du lever dig in i andras familjelycka.

 9. daddy-O skriver:

  Jag har svårt att slita blicken från småbarn. De söker alltid ögonkontakt, och det finns inget roligare än titta i barns ögon och låta dem göra samma sak. Undrar om jag ska försöka införa Stockholmstrenden här i Träsket, dvs män som går omkring tillsammans med sina barn (no mommys allowed) ;)

 10. puva skriver:

  jag kollar för att se vad barnen har på sig. mest för att jag alltid är osäker på om jag klätt mitt barn i för mycket eller för litet kläder. och det är mer pinsamt att klä sin unge i för lite kläder när alla andra har toppahalare och skinnmössa än att vara den som prackat på allt som finns i skåpet när andra går i shorts. nå, så allvarligt kanske det inte är, men jag blir lite förbryllad när jag själv anser det vara så svalt att det behövs strumpor och skor och så kommer det ungar emot som åker vagn i bara blöjan.

 11. peppe skriver:

  Daddy O: do it!

 12. peppe skriver:

  Puva: låter mycket bekant, den ständiga skräcken för att ha klätt sitt barn fel. Jag bär alltid på den.

 13. An. skriver:

  Har inga barn, kommer knappast att få, men är just nu helt besatt av barnvagnar. Så jo, pinsamt är det. Och så tittar jag på om mamman ser sunking ut eller har fått formen tillbaka. Är hon snygg blir jag avundsjuk, är hon sunkig så gottar jag mig ”tuur att jag inte har någo barn”. Själva ungarna bryr jag mig inte så mycket om, går inte i gång på främmande barn (närstående är mig dock mycket kära). Min väninna är annars väldigt easygoing, men detdär med mössor på små bebisar i ur och skur är hon ganska fanatisk med, och tittar dömande på morsor med barhuvade barn.

 14. peppe skriver:

  AN: åh en så befriande kommentar! Jag kollar också in mammor och bedömer dem. Är dock för feg för att blogga om det. När det kommer till mössor är folk verkligen stränga, jag fick panik tidigare idag då jag märkte att Vid tagit av sin myssy och jag suffat omkring med ett barhuvat barn. huga!

 15. Linda skriver:

  Jo, jag kollar nog lite också. Inte så mycket på ungarna, de känns inte så intressanta, men just på hur mamman ser ut, hurdan vagn de har, sjalar/selar osv. Speciellt vagnarna tittar jag extra mycket på, för att försäkra mig om att vi valde rätt – och det gjorde vi, är urnöjd. För det ÄR skillnad på vagn o vagn – tänk iPhone vs Nokia.

 16. AnnaS skriver:

  Hejsan!
  En liten fråga bara, hur gick det med bärselen, blev det för tungt eller protesterar barnet? Hur länge använde ni bärselen, vilket märke?

 17. Nina skriver:

  För tillfället kan jag inte låta bli att titta in alla barnvagnar lite extra. Strunt i ungen och mamman, men vad är det för märke och skulle jag kunna tänka mig skuffa mitt pyre i just en sån?!! Har ännu inte lyckast välja ”rätt” vagn, så en liten fråga till Linda, vilken vagn valde ni? Och vad är det för skillnad på vagn och vagn?! När blev det så här svårt att välja.

 18. Mimmi skriver:

  Nina, de bästa barnvagnarna är helt klart buggaboo! Smidiga, snygga och smart planerade. Önskar en sån när knodden kommer! Lönar sig att kolla begagnat, de håller sitt värde jättebra har jag förstått!

 19. peppe skriver:

  Lina: jäklar, någon får förklara det där med vagnar för mej en dag. Jag kan på ett teoretiskt plan fatta att det finns en skilland, men har ingen aning om vad jag i praktiken skulle vilka ha.

 20. peppe skriver:

  Annas: vi använde till slut bara BabyBjörnen (fast häromdan fick vi faktiskt låna en sjalliknande tingest som vi ska testa snart). Eller Magnus använder den mest. Vid väger snart 10 kg och det bärjar nog snart bli för tungt.

 21. peppe skriver:

  Nina: jag skulle också vilja ha tips och förklaringar på de olika vagntyperna.

 22. peppe skriver:

  Mimmi: och där fick vi svar på vår fråga. Tack!

 23. Linda skriver:

  Jag tror vissa kollar in babyn o mammor för att det är lite intressant att se hur nåns avkomma ser ut. ibland likar ju barnet föräldern upp i dagen, men ibland ser det ut som BB gjort ett misstag..

Kommenteringen är stängd.