Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Att förändras som människa

9 okt , 2010, 15.45 peppe

 

När jag väntade Vidar brukade folk förklara för mig hur allting kommer att förändras när jag får barn. Jag skulle bli en ny människa med nya vänner, nya värderingar och nya intressen. Jag antar att det är så här sex månader efter förlossningen är för tidigt att göra en djupanalys av min personlighet före och efter barnet, men om man bortser från den överdrivna känsligheten och att jag mycket oftare tänker på döden nu jämfört med då tror jag att jag är samma gamla Peppe.

Hur är det med er? Förändrades ni mycket efter att ha blivit föräldrar?

Det är förresten inte mina håriga ben som skymtar i bakgrunden.

Läs också

5 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Jag kan inte svara på frågan sådär enkelt. Allt blev annarlunda, men allt är ändå rätt lika. Jag har ändrat i barnvärlden och i festvärlden men i andra världar är jag väl ändå rätt lika. Intressen och huvudsakliga värderingar är rätt lika. Men visste och förstod inget om barn förr, och det gör jag nu, så där är nog största förändringen.

 2. peppe skriver:

  Det var aknske för att under graviditeten fick höra så mycket om hur ALLT kommer att förändras som jag blev blev så överraskad över att så lite gjorde det.

 3. Karin skriver:

  Känner igen mig gällande påståendena om att ALLT kommer att förändras då man får barn och kommer ihåg att jag under graviditeten funderade mycket på hur denna ”förändring” skulle kännas. Sist och slutligen, 5 månader down the line, kan jag säga att visst har vissa saker ändrats. Men som redan sades i en kommentar här, värderingar och intressen har nog inte ändrats. En del vänner, som inte har barn, har uttryckt sin lättnad (??) över att jag fortfarande verkar vara samma person som innan S föddes. Det kan jag tycka är lite lustigt ibland :)

 4. peppe skriver:

  Karin: jag upplever det exakt lika som du.

 5. Eva skriver:

  Man förändras inte som person på nåt sätt, däremot får man en ny viktig roll. Från att ha varit dotter, syster, kompis, flickvän är man nu dessutom mamma.

Kommenteringen är stängd.