Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Pappabloggar

30 okt , 2010, 15.23 peppe

 

I jämställdhetens namn skulle jag gärna lyfta fram några bra pappabloggar, men har ganska dålig koll på dem. Min egen man Magnus bloggar ju om Vidar och mig ibland. Bakpappa brukar kommentera här ibland, Farsans juvel, Papichulo vet jag om. Alex Schulman slutade ju pappablogga när hans Charlie fylld ett år. Men vad mer? Bloggar inte pappor eller är det bara jag, som vanligt, som har dålig koll?

Läs också

12 kommentarer

 1. daddy-O skriver:

  Pappor bloggar nog skulle jag tro. Fast i jag antar att pappor, och därmed män, inte i allmänhet bloggar om sin familj och barn så värst mycket (har dålig koll, så det här är gut feeling), utan mera om hobbyn, samhälle usw. Själv bloggar jag relativt sporadiskt om vår lilla Ella, och skulle kanske vilja blotta mig (missförstå mig rätt nu) lite mer på bloggen. Kanske mer om känslor och tankar kring själva faderskapet… Oj, igen blev en kommentar längre än vad mina blogginlägg brukar bli.

  Ha det bra!

 2. peppe skriver:

  Du har säkert rätt. Dessutom finns det ju mera kvinnor som bloggar i allmänhet. Kiva med långa kommentarer!

 3. Pia skriver:

  Klaffen brukar ju blogga om sina barn! (klaffen.ratata.fi) Men han bloggar om ganska mycket annat också.

 4. Johanna skriver:

  Korvasbloggen på Aftonbladet är nog framförallt en pappa-blogg. Jag slutade däremot läsa den för en tid sen, kanske den blev enformig. Det är Daniel Pernilsky (stavning?) som har den, han skriver även artiklar (om jämställdhet) på aftonbladet.

 5. peppe skriver:

  Pia: så sant! Klaffen är dessutom fasansfullt rolig.

 6. peppe skriver:

  Johanna: tack för tipset! Ska genast kolla in den.

 7. Malin skriver:

  http://www.coolapappor.se finns några män som bloggar. Avgör själv om de är ”coola”.

 8. Ö skriver:

  ”algpappan” är en relativt ny pappablogg http://algpappan.blogspot.com/

 9. peppe skriver:

  Tack! Tack!

 10. daddy-O skriver:

  hah.. algpappan känner jag juh. Tur att någon hade hittat den :)

 11. Mia skriver:

  http://www.hejaabbe.com är den bästa pappabloggen jag vet!

 12. Bakpappa skriver:

  Nog tror jag pappor bloggar, men antalet hemmapappor är minimalt jämfört med antalet hemmamammor…

  Sen har jag dessutom en teori om att män håller sitt privatliv lite privatare än kvinnor. Män sitter inte i sitt killgäng och analyserar sönder problem i sina förhållanden. (ta nu inte illa upp nån…) Män klarar sig själva. Män jobbar. Män visar upp en fin, vacker fasad. Den är stereotyp och ganska tråkig. Ingen orkar skriva eller läsa om den… Vi har inte samma kultur av att dela med av oss själva. Däremot kan vi vara fanatiska på något annat delområde.

Kommenteringen är stängd.