Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Det töntiga inlägget

18 mar , 2011, 09.50 peppe

 

Lika bra att jag avslöjar min töntighet. Istället för att kalla vår son Vidar för just Vidar går han under namnet Babyläinen eller Babyseni hemma på Styrmansgatan.

Snälla, var solidariska och säg att ni också kallar era barn för fåniga saker.

Läs också

10 kommentarer

 1. Linda / Snigeln skriver:

  Jag tror det är ett baby-fenomen, som avtar när de blir större. Jag undrar om vi nånsin kallar Lykke vid hennes riktiga namn? Mest är det Muruliinen eller Lykkisen. Simeon är oftast Simppa, eller Simppu på finska.

 2. Marjo skriver:

  Jag kallar mitt barnbarn för Mirkostintti (han heter Mirko). Min tycker jag skall sluta med det, eftersom pojken snart fyller 13, men det är svårt.

 3. Michaela skriver:

  Arthur blir oftast kallad ”gobben”, och det låter så hemskt, men det var Micke som börja med det och så har det bara blivit på. Dethär gäller då om jag och Micke talar om honom och inte så att jag sku ropa på honom med det namnet.

 4. Therese skriver:

  våra barn blir kallade för ”lillskrutten”, ”gullet”, ”buskorv” bl.a.. =)

 5. Alandica skriver:

  Självklart! Pruttis, Pruttgubben, Prutt-Orvar (jo, han var enormt duktig på att prutta när han var bebis…), Skrutten, Älsklingen, mammas älskling, Kollvant, osv osv
  Användningen har dock ändrat efter hand som han lär sig tala. Numera är det mest hans namn, eftersom han talar om sig själv i 3:e person och det inte är så kul att höra honom skrika ”Prutt-Ovva meja mölk” (Prutt-Orvar vill ha mera mjölk) i vagnen när vi går på stan….

 6. Sonja D skriver:

  Ibland, t.ex Haraldincho, Arturo Toscanini eller Sägis är vanligast här. Min pappa gav oss alla barn nya namn då vi var små: storasyster var Tintti, jag Lollan, lillasyster Stoppan och lillebror var Ponken.

 7. Syster Yster skriver:

  Äldste var länge Bubi innan vi föräldrar hårt gick in för att använda han riktiga namn. Men vissa släktingar, kusiner och ibland han själv använder fortfarande Bubi. Lillebror har däremot inte fått ett smeknamn men å andra sidan talar vi ofta om honom som lillebror rätt och slätt…

 8. Kati skriver:

  vi kallar vår flicka ibland för skurken men de e då hon försöker ta ngt hon inte får. Vi har också kallat henne pupuli men de var när hon ennu var i magen och första månaderna. Vissa släktningar har nog gett henne smeknamn som kitten och ronski..

 9. peppe skriver:

  Hahahaha! Ni är fantastiskt roliga! Jag älskar speciellt Bubi och Arturo Toscanini.

 10. Bakpappa skriver:

  Vi har valt så bra namn åt våra barn att de för det mesta går under sina egna namn. :-P Klart de har temporära smeknamn också, men de är mera situationsbundna. Fast det värsta är väl att vår flicka nog har fler smeknamn än pojkarna…

Kommenteringen är stängd.